Årsresumé – 2012.

Bättre sent än aldrig.. här har ni ett sammanfattat år 2012.

 

♡ januari 2012

Barnen

Vi avklarade en hel del baciller; magsjuka, halsfluss och massor med feber.

Plugget

Jag knep ett slutbetyg på en kurs och fick betyget VG. Jag var stolt som fan; jag klarade av nästintill lika många högskolepoäng som andra klarar av på ett helt läsår – fast jag gjorde det på en termin.  Avslutade dessutom min första campuskurs och det kändes kluvet. Vi var ett sånt gott gäng!

Övrigt

En ny elvisp klickades hem. (den ligger fortfarande i kartong då den gamla bara går o går o går..haha!). Tog med mig bägge kidsen till tandläkaren pga att jag led av ilningar. Det gick kanon :) Jag fyllde även hela 27 år (detta trots att jag slutat att fylla år..haha!).

♡ februari 2012

Barnen

Mini skolades in på dagis och det gick superbra! :) Vi avklarade en del sjukdomar och hemmavistelse även denna månad.. Mini fick även en packe namnnappar inför dagis-starten :)

Plugget

Var grymt irriterad på medstudenter som loggade in när uppgifter släpptes och sedan loggade in igen när arbetet i princip var klart. Jävla banan-skals-åkare! Dem får mig att vilja spy!.. Var en hel del i skolan och jag kämpade på! Jag blev under ett besök på skolan misstagen för att vara lärare (antagligen på grund av min klädsel). Gah! ^^

Övrigt

I år innebar februari månad: skottår. Tvättmaskinen var även ur funktion under ett tag. Snacka om att man känner sig ”handikappad” utan den.. Skinnjackan invigdes för i år med en temp på +7 grader ute. Sikken känsla att kunna använda tunnare plagg! :) Vi hann med att både baka & käka semlor. Mumma ;) Fick även chans att göra en fotobok helt gratis tack vare Smartphoto. Gratis är gott och boken vart kalas fin! En ny suflett fick vi till vagnen då den andra sprack i plasten. Härligt att allt är helt igen!

♡ mars 2012

Barnen

Pluttis fick en ”pling-byt-sida-bok” och skulle inviga den en kväll varav Pluttisen vart helt förstörd. Språket på CD-skivan var norska vilket medförde att Pluttis inte förstod vad som sas.. Det vart ingen bok den där kvällen..men en ny skiva på svenska kom hem kort efter ett samtal till bokförlaget. Phu ;) Mini körde på med potträning i rasande fart och jag var mäkta stolt! (Är såklart ännu stolt över alla mina barns prestationer – men detta var för mig speciellt. Liten blir stor liksom. ♡  )

Plugget

En del deadlines avklarades. Hejja mig! :)

Övrigt

Jag irriterade mig på att kompensationen som H&KM gav mig, var välldans liten med tanke på alla dem fel som de gjort. (Fick beställa om samma varor flera gånger och leveranserna uteblev gång på gång.. gah!). Jag hade även ”periodvärk” från helvetet (icke anades att det skulle fortsätta så ett bra tag framöver..)  Balkongen fick på sig sin vårskrud i form av penséer. Mys! Jag irriterade mig både på hyresvärden och posten som icke skötte sig. En hel del irritation denna månaden – höhö! :P Avklarade mitt längsta (iaf dåvarande) blogguppehåll.

♡ april 2012

Barnen

Pluttis påbörjade storleksbyte i garderoben och detta medförde massa extratvätt. Men alltid kul med nytt i garderoben, aaiiight? :) Barnen var..sjuka även denna månaden. Jag önskade inte ”3 av 3″ (tji fick jag..).  Pluttis avklarade en sväng med halfluss – igen :( Vi fick besked om att Pluttis skulle börja på ”hitta vilse – utbildning” vilket jag gillade skarpt. Superbra kunskap att ha med sig i livet! Barnen hade på sig fina påsk-utstyrslar när de klev in på dagis en morgon. De var då ensamma om det – skittråkigt tycker jag! Hoppas andra föräldrar skärper sig under 2013 – att klä ut sig vid påsk är nått som man ”ska” ha gjort under sin barndom anser jag! Pluttis påbörjade träningen på allvar – att cykla utan stödhjul.

Plugget

Jag fick en ”aha” upplevelse när jag fick veta att jag låg före en del andra i rapportskrivning (kunskapsmässigt). Var evigt tacksam till alla ”herr och fru hitler” som påpekat ”s,å saker” under tidigare studietid. Avklarade deadlines även denna månad. Hehe!

Övrigt

Jag nappade på ett erbjudande om en grats touch-penna till surfplattan/mobilen. Den nye ägaren har uppskattat den massor!! ;) Jag talade i gåtor gällande en kropps”funktion” som än idag knasar sig. Problemet har väl kanske fått sig en tillfällig lösning men det kvarstr ju som sagt..kanske 2013 kan erbjuda tid och möjlighet till ett definitivt avsked av ”krämporna”? #hoppas Jag avklarade feber och förkylning. och jag är ännu av mottot; det är värre att vara förkyld än att föda barn (syftar på den superdupermegasnabba förlossningen med Mini, hahah!) ;) Troll..tanten blev ett år äldre ;)

♡ maj 2012

Barnen

Mini skippade blöjan helt under ett av passen på dagis. Och inga olyckor hade skett, ååh, stilt jag var! (är!) Barnen har premiärbadat i poolen. Mys! Pluttis cyklar helt och hållet själv nu! Vårvernissagen avklarades på dagis också. Så roligt att få se barnens alster! Barnen fick snällt stanna hemma under en av klämdagarna som inträffade. Känns som om man får passa på för senare när jag jobbar kommer vi ju inte kunna ha dem där extra mysdagarna ihop. Passa på när tillfälle ges alltså! Vi avklarade en sväng med magsjuka också. Blää..! :( Utvekclingssamtal på dagis avklarades också. Prima ballerina :)

Plugget

Irritation skapades då ett ”fel” passerat både handledare och examinatior. Mitt opp i allt fick vi chocken; gör om och gör rätt. Vi förändrade och fick tillslut ett betyg! Men ändå..är det icke deras ansvar att se till sina studenter och dess arbetsprocedur? Varför har man annars handledningstillfällen? Jag och Gjördis samlade in enkäter till vår uppsats. SOm vi SLET med den..! Helt sjukt! Vi jobbade riktigt bra ihop vi två. <3

Övrigt

Cruisingen 2012 besöktes. Ett måste varje år! Vi har haft vårt första getingbo på balkongen. Som den rediga kvinna jag är tog jag bort det själv! ;) Jag har dessutom irriterat mig en hel del på alla skavsår jag får (samma visa varje år). Under denna månaden blev det konstaterat; att det var hela 9 år sedan jag tog körkortet. (Nu äre ändå januari 2013 och inte så länge kvar tills jag haft det i 10 år..Iiih. Gammal or what?!). 9 maj inträffade trafikonykterhetensdag. Dont drink and drive! Jag tog mig ut på min första löptur på säkerligen 9 år..och det var enbart någon enstaka till. (Jag lade ned det rätt fort men kanske borde ta upp det där? Drar mig för att bege mig ut men älskart när jag väl är ute på en tur. Hmm?). Vi grillade årets första korv i maj. Mumma!

♡ juni 2012

Barnen

Mini fyllde 2 år! Vi hade en härlig dag och Mini fick många fina paket :) Vi käkade tårta i 3 dagar i sträck (alla goda ting är tre ;) ). Pluttis var iväg och köpte en egen födelsedagspresent till Mini – något som Mini vid ett tidigare tillfälle stått och pekat på och sagt att h*n ville ha. Naaw <3 Även under självaste juni månad avklarade Pluttis en sväng (igen…) med halsfluss.. :(

Övrigt

Vi besökte stränder av olika slag och barnen fick fiskat krabbor & hålla i sjöstjärnor. Det införskaffades både hjälm & cykelsstol till Mini. Vi cyklade hela lilla familjen, hemifrån oss ända ut till köpcentrat och hem igen. En sträcka på totalt 14km! Vi var iväg på dop. Det har pysslats en hel del. både saker som getts bort i present och grejer som fått stanna i hemmets vrå. Bröllopet vi skulle iväg på började planeras klädmässigt och det kändes en aningens pirrigt. What to wear? ^^

♡ juli 2012

Barnen

Barnen fick för första gången i sina liv smaka på ”svensson livet”, dvs vakna åka till dagis, komma hem och käka och sen gå o lägga sig. I princip så. Långa dagar vart det för dem men förr eller senare är det ett måste. Nu fick de smaka på en ”lightversion” av svensson-livet, haha. Mini fick sig en ny cykel under denna månaden också :)

Övrigt

Skrållan fyllde hela 9 år! <3 Vi var på syskonets bröllop och hade en ljuvlig dag! Barnen skötte sig exemplariskt i både kyrkan och under middagen. Jag jobbade på mitt sommarvikariat och tiden till att blogga infann sig icke riktigt. Vi levde livet utanför bloggen :P Vi matade ankor, shoppade och massa mer. Jag irriterade mig på att Kappahl hade tagit fram sina vinterkläder..already. Shit. Där knallade man omkring i ballerina´s och där hängde tjocka plagg.. Hur blir de i framtiden? Låta dem hänga året om? Hahaha! Vi var även hos veterinären en sväng med Skrållan. Älskade lilla pisse.. <3 Jag fick beröm av en busschaufför för att jag lärde mina barn hur man beter sig på en buss. Chauffören hade inte under sina 20-år inom branschen hört någon förklara ”sunt buss förnuft” för sina barn – men jag gjorde det! ;) Jag avklarade den där påminnelsen – ända till slutet. Hejja mig! (Undra om någon glömt? Och om jag kanske borde ta upp påminnelsen igen?) Hahah!

♡ augusti 2012

Barnen

Barnen har fått bada och plaska samt interagerat med många individer i vår omgivning. Härligt! :) Barnen har också fått plocka en hel del blåbär, sommar-mums! Pluttis gjorde mig extra stolt en dag genom att h*n höll upp dörren för en äldre dam som hade väldigt svårt att gå. Pluttis struntade i faktumet att h*n nyss köpt glass.. Naaw <3 Barnen fick en venusblomma (..som levde ända fram tills för ett tag sen..då var den stendöd. Nåja. Köpa ny kanske?)

Plugget

Fick hem lite kurslitteratur och känslan var nästan obeskrivlig. SOM jag saknat pluggeriet!! ;)

Övrigt

Ett år senare – det är allt jag har att säga ;) Haha! ;) <3 Körde på med en E.F.I.T utmaning på instagram. Det gick..sådär ^^  Spenderade en hel del tid med..tja. Underbart är ordet jag söker iaf! Vi avklarade en del shopping. Uppdatering av alla tres garderober. Ett måste såhär när hösten närmade sig.  Ikea katalogen 2012 damp ned i brevlådan och jag vart kär i första ögonkastet – en turkos klippan soffa hade ju passat perfa hemma hos oss ;) Vi blev påkörda av en man på parkeringen vid mat-affären. Det hela var totalt hans fel varav vi var utan bil ett par dagar. Bettan var alltså på verkstad och snyggades till.

♡ september 2012

Barnen

Barnen var sjuka en kortare sväng i början av månaden. Under månaden passade barnen och jag på att ta oss en sväng till simhallen och väl där plaskade vi runt. Det gillades skarpt av de små! I slutet av månaden påbörjades nedräkningen till Pluttis 5-års kalas.

Plugget

Det rullade allt på med inläsning av litteratur :P

Övrigt

Jag fick besked om att halten av hormoner numer betraktades som normala. (Dock är inte allt ok ännu..o det stör mig så ini h…!) Vi besökte trolldagar och åkte en del karuseller. Dock var vädret skit med massa regn.. Men vi hade de rätt bra ändå! Ett datum att minnas kom att bli den 27:e. Hihi. 5 år har nu passerat sen Zimba och jag skildes åt. Tankarna finns där, oftare än vad man kan tro. Jag störde mig på brevbärare och reklamutdelare som inte gjorde sitt jobb. Jag konstaterade att jag rasat en del i vikt och att jag då inte var riktigt nöjd ännu. (Nu har jag gått upp en massa men det ska väck. Jo-jo, vem då..jag?! hahah). Jag chockade allt och alla genom att måla mina naglar rosa en dag. Jösses. Mådde jag verkligen bra?? Hahahaha!!!! Den där historien om bankmannen som bytte min försökring utan min vetskap fick sin början och sitt slut. Fyyyy vad irriterad jag var och jag lärde mig en viktig sak om mig själv; bråka inte med mig för jag ger mig aldrig. Summan; jag vann fighten. Min försäkring ändrades tillbaka och historien fick därmed sitt slut. Yeah! Jag tog mig igenom ännu en dödens dag. Tankarna var många. R.I.P. Jag och Skrållan ’firade’ att vi hängt ihop i hela 9 år. Lilla pissemissen <3

♡ oktober 2012

Barnen

Pluttis fyllde hela 5 år! Temat på kalaset var ”halloween”. Hade bakat massor med fika innan och försökte smått att ”hålla igen” – men det gick icke. Haha! Årets dagis fotografering avklarades på dagis och barnen fick snällt ta på sig kläderna som inhandlades till bröllopet som var i somras. Barnen vart sååå fina på sina kort! Pluttis fick hämtat ut sin födelsedagspresent i BR-butiken. Pluttis avklarade sina första Mulle-äventyr. :)

Plugget

Betades av i bra tempo och plugg-pauserna användes väldigt effektivt. Skönt! Jag irriterade mig på studenter som inte lämnade tillbaka litteratur till biblioteket som ”man ska” göra.. Tråkigt för andra studenter som kanske är i behov av just den där specifika boken..

Övrigt

Bloggen (nalle333.se) firade 2 år. Weeii :) 27.e var speciellt ur många aspekter. Sms fick för sig att hamna snett. Spookie! Jag avklarade en penicillinkur och gick verkligen på halvfart.. Usch! Jag bytte luftfilter på bilen – helt själv och var nöjd med min prestation. ”Bil-fia” vart avrättad..right, M? Blev en del äppel-pajs bakande. Gäller ju att ta tillvara på ”säsongens frukter” :)

♡ november 2012

Barnen

Även denna månaden avklarades en del baciller. Mini drabbades av extrem hosta och hostade såpass att h*n kräktes.. :( Barnen var lediga en dag tack vare ”utvecklingsdag” och fick även ett nytt schema tack vare att jag skulle börja läsa på campus. Mulle-äventyren fortsatte för Pluttisens del.

Plugget

Hade en del föreläsningar på campus och var numer campusstudent. Det var nervöst innan men gick fint :) Insåg fördelarna med att vara distansare. ”En gång distans – alltid distans”. ;) Skrev en tentamen med världens migrän – stoppade i mig mina migräntabletter och skrev tentamen sedan. Jag klarade mig och vart godkänd. Inte lätt alla gånger att behöva prestera trots att man kanske inte mår 110 liksom.. Men jag lyckades! Jihoo :)

Övrigt

Jag var iväg på ”Greenlightgalan 2012″ och hade med mig världens bästa och finaste kavaljer. <3 En bra kväll men faaasiken vilken skoskav jag hade. Haha! Jag köpte mig en ring som en liten belöning till mig själv. Snön kom!! Åh, så mysigt! Det märktes väl i slutet av månaden att december närmade sig. Tankar och fix inför advent/jul. :) Jag blev kontaktad av Rolf Nilsson (föreningen för stockholms hemlösa) och ”vidarebefordrade” hans lösningar på hemlösheten i bloggen. Detta är ett ämne som berör mig. Punkt. Jag införskaffade mig en ny plattång då min gamla gick och avled. Mitt hjärta slog några extra slag för den turkosa klänningen. Oj så bra den satt. (den hänger ännu i garderoben – oanvänd.. Inväntar ett bra tillfälle ;) )

♡ december 2012

Barnen

Barnen hade en bra jul och fick många fina julklappar. Vi tackar återigen alla för dessa :) Barnen fick även dela ut klappar till fröknar och dagis-kompisar vilket båda tyckte var superroligt! Hihi. Både Pluttis & Mini avklarade vattkoppor och Mini fick även en släng av nässelutslag.. Huu.. :( Pluttis tog sig även igenom en omgång med halsfluss och därmed en penicillinkur.. Dessa sjukdomar.. :( #uschofy

Plugget

Har gått framåt och att terminen närmade sig sitt slut märktes tydligt av vid flera tillfällen.

Övrigt

Vi julpysslade och myste oss igenom månaden utan någon specifik julstress. Kändes skönt att jag haft bra framförhållning detta år :) Jag avklarade ett tandläkarbesök och hade inga hål. Gött! Ett speciellt möte avklarades och än idag väntar jag med spänning på svar. Spänningen är ooolidlig ;)

This entry was posted in Årsresuméer. Bookmark the permalink.

Comments are closed.