Pluttis gjorde mig väldigt stolt idag!

Gud så stolt jag blev över Pluttis idag. Oj oj!

Vi hade vart inne på apoteket och påvägen därifrån besökte vi kiosken så barnen fick varsin glass. Då båda dessa ligger inomhus bad jag barnen vänta med att öppna glassarna tills vi kommit ut. När vi kom ut öppnade jag Minis glass och i samma ögonblick fick jag syn på en äldre dam som kom stapplandes. Kvinnan hade mycket svårt att gå och såg väldigt ostadig ut. Hon försökte ta stöd i allt vad hon kom åt, hon höll t.o.m i sig i en buske. Jag frågade kvinnan om hon behövde hjälp och hon fick fram ett relativt tyst ”ja”. Pluttis som stod nära mig och Mini (h*n satt i vagnen), höll sin oöppnade glass i handen. Kvinnan skulle gå in i byggnaden vi just lämnat och det var dörrar som behövde öppnas manuellt. Pluttis slänger ifrån sig glassen och rusar mot dörren och öppnar den åt damen. Jag går fram till damen och stöttar henne fram mot dörrarna som Pluttis så fint håller upp. Kvinnan går sakta in genom dessa och jag får besked om att hon klarar sig på egen hand fr.o.m nu.

Efteråt gav jag Pluttis beröm i överflöd! En ”normal” 4-åring hade inte kastat ifrån sig glassen för att hjälpa en främmande människa genom att hålla upp några dörrar utan hade istället velat äta sin glass nu och på en gång. Och jag bad inte Pluttis att öppna dörrarna, utan detta var något som h*n gjorde på eget bevåg.

Att hjälpa äldre genom att öppna dörrar, ställa sig upp i bussar och annat, är enligt mig viktigt att lära sina barn. (Tyvärr finns det många föräldrar idag som inte ens bryr sig om såna här saker..) Pluttis bevisade än en gång för mig idag att detta är något som h*n vet om & efterlever. Pluttisen <3

This entry was posted in "Pluttis". Bookmark the permalink.

Comments are closed.