Update – BIG time

Om några få dagar är det Mini´s 2 års dag. Detta infaller på självaste midsommarafton vilket gör det hela lite mer speciellt. Blir mycket jordgubbstårta den dagen kan jag lova ;) Kalas blir det såklart också för släkt/vänner, fast inte samma dag. Vi drar ut på kalasandet och kalasar i dagarna TRE. Den ni! Mycket förberedelser och pysslande. Men ack så roligt!Mycket som skall bakas och inhandlas och grejas med innan både födelsedag och kalas. Gäller att strukturera upp allt ordentligt för att få ett bra flyt. Veckan är smockfull med både det ena och det andra nämligen.

Apropå kalasande så var vi iväg häromdagen o firade barnens kompis som nyligen fyllt år. Presenterna var 4 till antalet varav en av dem var en tavla som jag pysslat ihop. Den uppskattades! Dock är jag alltid smått nervös innan jag får besked om vad personen tycker om saken jag tillverkat. Jag själv uppskattar massvis när någon gjort något själv och inte enbart klivit ut i butik och köpt första bästa – utan faktiskt lagt ned tid och energi på just den grejen till just mig. Trollmor tillverkade en påse med ”little something something” som jag fick i samband med att Mini fyllde 1år. Påsen har hängt på kroken i köket sen dess och den uppskattas och värmer än idag! <3 Hur resonerar ni? Köpt eller egentillverkat – vad uppskattar ni mest?

Apropå pysslande så har jag under den senaste tiden grejjat och pysslat här hemma. Möbler har införskaffats, målats om och diverse annat pyssel har också tagits itu med. Bilder har dykt upp på  dayviews och fler kommer! Dessutom har det rensats en del hemma. Ut med det gamla och in med det nya!!

Jag har dessutom gått och blivit med cykel! Cykel gånger 2! Jag hade en Mini-cykel (ihopfällbar) innan och den kunde jag ju inte ha någon barnsadel på. Men nu så! Cykeln kommer att färda oss långt! Jag har dock inte införskaffat någon barnstol till cykeln ännu. Men det kommer!

Vi har vart iväg på dop också. Pluttisen var iväg på äventyr så det var bara jag och Mini som for iväg. Det gick bra för Mini att va med i kyrkan. Någon stal smått ”showen” ;) Mitt under gudstjänsten sa prästen att; det där (*peka*) barnet döpte jag för ett tag sedan. Så sant så sant. Jag gillar den där prästen btw. Ingen tråkig historia utan en präst som har humor och får till de på ett extra bra sätt. OM utifall att kanske..jag skulle gifta mig någon gång så blir det ett kyrkobröllop med henne som präst. Hon är klockren!!

På tal om bröllop.. I sommar skall hela nalle-familjen iväg på bröllop. Jag har engagerat mig genom att jag desginat lite till hemsidan och dessutom vart inne på tilltugget. ;) Så roligt att kunna vara till hjälp! Bröllopspresent och sånt tänker jag icke yppa ett skit om här. Bruden läser nämligen bloggen. Men jag har mina idéer och planer klara. Fixa och dona. Sen är jag i mål ;) Mini´s kläder är klara. Dock icke Pluttis eller mina… Panik!! Men det är som sagt ett tag kvar men nu gäller det att ligga i.. Hurry curry typ. Har 2 stycken klänningar som är fina och som jag trivs i. Dock är dessa svarta. Kanske inte den mest lämpliga färgen att bära på ett bröllop?… Så det blir att kika runt i hopp om att finna klänningen med stort K. Jag är kräsen. Har ni tips på fina klänningar så ge mig gärna dem!!!

Jag känner mig smått snuvad på sommaren faktiskt. De dagar som barnen fått ha på sig sina sommarkläder kan jag räkna på en hand. Jag som hade köpt så mycket fina sommarkläder..! Känns som om de mest ligger och värmer garderoberna. O det var ju icke tanken :P

This entry was posted in Allmänt babbel, Nalle tycker & tänker, Pyssel. Bookmark the permalink.

One Response to Update – BIG time

 1. Mrstroll says:

  Vad rörd jag blir vännen.
  Jag är likadan. Så blir jätte glad när det jag pysslat ihop uppskattas. Mestadels blir pysslat som kommer från oss.
  Det jag får, så länge det finns en tanke bakom köpet så blir jag glad oavsett om de är ett hubbabubba eller något större.. TANKEN som räknas!

  Åååå bröllop. Ja vi fick tyvärr tacka nej till det vi blev bjudna till. jag som gjort inbjudningskorten, vigselhäftet etc och skapade deras monogram. Varit sådan ära att få hjälpa till med det. Du ska se gåvan dem får. Något jag började planera innan jag ens visste om vi skulle bli bjudna eller inte. Så dem får gåvan även om vi inte kan komma. Köpte ett ganska stort album, började med några enstaka ark. Sparat inbjudningskort, ska fixa festhäfte samt placeringskorten. Sen lagt ner lite smått och gott så får dem fylla i allt själva med bilder och text. Då har dem kvar hur inbjudningskort etc såg ut. Hoppas bara ingen annan tänkt ge samma. Haha.

  Mmmm funderade också på varför jag skyndade och fyndade så fina sommarkläder till barnen. Lagt undan en midsommarklänning till Busa men vette tusan om jag ska köpa den. Känner mig snål nu. Haha. Sen är det säkert inte sånt väder till helgen..