Dagens goda gärning!

Jag har sagt det förr; att vi människor måste lära oss att uppskatta det lilla och även kunna sträcka ut en hjälpande hand.

I och med att det är jag som säger det så måste jag väl änna efterleva mina ord också antar jag?

Dagens goda gärning stod jag för idag!

Vi var iväg o handlade lite förut. Fyllde på mjölkförrådet och diverse andra ”förråd”. Haha. Vi kom fram till kassan och jag packade upp våra varor. De paret som stod bakom mig blev genom-charmade av ingen mindre än Mini. Älsklingen kan ska ni veta ;)

Iallafall.. Framför mig stod en äldre herre. Han hade nästan hela kundvagnen full med socker. 2kg´s förpackningar med socker. Tänkte en snabb tanke på att hans fru kanske gillade att baka? Min tanke avbröts då herren började prata med kassören (också manlig). Herr´n fick höra beloppet han skulle betala och tog fram sina pengar. Då i det ögonblicket insåg han att de pengar han hade med sig (ett par hundralappar bl.a) inte räckte.. Med sorgsen röst sa han; Ja, då får jag väl ta bort chokladkakan.. Han sänkte rösten och mumlade fram; undra vad frugan kommer säga nu. Han gick till bandet och packade sina varor. Jag var snabb; jag sa åt kassören att slå in chokladkakan på min ”räkning”. Kassören; Va? Vad säger du?

Jag vill köpa den där chokladkakan svarade jag. Jag skall ge honom den och tittade åt herrn som packade sina sockerpaket. Så fort den där stackars lilla chokladkakan hade passerat kassapparaten och börjat glida ner på bandet sträckte jag mig efter den och tog den. Gick fram till herrn, la min hand på hans axel och sa; Här har du, jag bjuder på den här. Gick med snabba steg tillbaka till kassan för att betala mina grejer. Herrn vänder sig om och tackar och ifrågasätter vart jag bor. I [staden jag bor i], du behöver inte veta mer än så svarade jag. Herrn var en ihärdig en och frågade ännu en gång vart jag bodde; jag vill komma förbi med en burk honung. Jag sa gatan och numret där vi bor.

Herrn var visst biodlare och gjorde egen honung. Det var det som sockret skulle användas till.. haha. Min tanke om en bakande fruga var alltså fel! *fniss*

Packade mina varor och for hem. Efter drygt en timme ringde det på dörren. Jag öppnade. Det var herren från affären. Han tackade än en gång för att jag ställde upp för honom idag och räckte över det här;

 

Jag tackade och sa att det inte alls hade behövts. Jag stängde dörren och blev alldeles varm inombords. Söta lilla farbror <3

Att uppskatta det lilla och att sträcka ut en hjälpande hand till en medmänniska är dagens kloka tanke och goda gärning!

This entry was posted in Nalle tycker & tänker. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dagens goda gärning!

  1. Tina says:

    Sånt här är härligt att läsa om! :) Man ska försöka visa mer medmänsklighet. Du är snäll du! :)

  2. Emma says:

    Näää va fint gjort av dig!! Det uppskattades nog till 100% Mer sånna av dig borde finnas

    Och tack måste jag säga =) Nu känns faktiskt bloggen mer ”mig” =)