OLD: Hela graviditeten i ETT inlägg.. *phu*

25 år & 1 dag gammal

I går var det min 25-års dag. Nu är det alltså offentligt – jag är en gammal kärring. *haha* Det var..en lååång dag må jag säga. Var iväg o gjorde UL, där allt såg bra ut. =) Blev ”backad” och är idag, 16 jan, gravid i 18 veckan (17+5). Nytt beräknat datum att föda är;  2010-06-20.

Skrivet av nalle333 16 januari 2010

*

Here comes pics on the ”bula”

V. 13 (12+5)

Skrivet av nalle333 4 januari 2010

*

4 Januari, 2010

De senaste dagarna, alltså de få dagar som gått under detta år, de dagar som graviditeten vart offentlig; har mitt läsarantal ökat som bara den. Men konstigt; jag trodde folk skulle kommentera fingrarna av sig? 2 kommentarer, varav 1 anonym. Men folk kanske fortfarande är i chocktillstånd o inte vet vad de skall säga?? Kommer inom kort att lägga upp bilder på den lilla bulan. (Ja, det är inte värt att kalla det för mage ännu tycker jag). Magen denna gången är mycket mindre än när ”Pluttis” låg i den.. Jag som ville bli större än ett hus denna gången ;) (kanske kommer?!)

”Pluttis” har gått o blivit feberfri! (Lycka!) Skönt för älsklingen att vara på bättringsvägen! Nu är det bara den där förbaskade hostan som skall ge med sig. (Jag hostar jag med, men när det gäller mig är det ingen ”sjukdom”/”symtom” :P )

Skrivet av nalle333 4 januari 2010

*

Bilder som jag lovat er plus lite till :)

De bilder jag lovat er var ju födelsedagspresenten och ultraljudsbilderna. Men jag är snäll och bjussar på en ny tagen bild på ”bulan” och dessutom dagens shopping (mamma brallor, par nr 3&4. Första brallorna var P.O.P jeans med låg mudd och de andra var ett par kaki färgade brallor från H&M med 3/4 ’långa’ ben). Hur som haver; bilder var det. Enjoy?!

Skrivet av nalle333 22 januari 2010

*

På ”begäran” av Amelie. ;)

En jämförelse kommer här. Tog (tyvärr!!!) inte så många kort på mig själv när jag var gravid med ”Pluttis”. Men v. 17 kan vi ju jämföra. Sen dröjer det ett par veckor tills nästa ”då och nu”. Håll ut ;)

Skrivet av nalle333 23 januari 2010

*

HALVTID!!!

Tydligen, enligt familjeliv, har jag idag gått halva tiden. Halva tiden kvar. Hoppas att den går lika fort som graviditeten hittills har gjort! ♥

Skrivet av nalle333 31 januari 2010

*

Kontaktat barnmorskan

Har ju så nedrans ont vissa stunder i blygdbenet (med omnejd). Det barnmorskan sa åt mig var att hon trodde att det var foglossning på g. Men som sagt, svårt att bedöma via telefon. Så jag fick numret av henne till en sjukgymnast. Så dit går morgondagens första samtal. Hoppas (vad det nu än må vara) att det går över snart. Jag har inte lust eller tid med att gå omkring och ”ojja” mig. Haha!

Skrivet av nalle333 1 februari 2010

*

Gravid v. 22 (21+0)

Idag kliver jag in i vecka 22!

I vecka 22 kallas ”bulan” för barn istället för foster. Väger omkring 500g och är alltifrån 20-25cm lång. Vikten skall alltså sjudubblas och längden skall dubblas.(syftar på att barnet redan nu är 25 cm).

Egentligen blir man ganska snurrig av att läsa på olika gravid-sidor. Det står olika på alla, så man vet ju inte rikigt vad man skall tänka/tro. Detta är bara en fingervisning, det är så jag ser på det hela :)

Familjeliv.se:

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

 
Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
  Bebisen där inne är en ganska lugn sådan (det var ”Pluttis” också i dessa veckor). Men visst ’kickas’ de och jag njuter varje gång. Helt otroligt att jag får ”äran” att bära på ett nytt litet liv <3

Skrivet av nalle333 8 februari 2010

*

”Bulan”

Skrivet av nalle333 9 februari 2010

*

~ MVC – hjärtljud! ~

Hjärtljud: 155 slag/min.

s/f mått: 23 cm i vecka 23 (22+0).

Alla andra tester såg bara bra ut. Dock dags att börja med niferex (järntabletter).

Skrivet av nalle333 15 februari 2010

*

Gravid v.23 (22+1)

Igår klev jag in i ytterligare en ny graviditetsvecka. Herregud vad tiden går fort!

Missat att uppdatera er på en sak; besökt sjukgymnast och fått det konstaterat; Jag har foglossning. Använder numera ett bälte. Fult men funktionellt ;)

Skrivet av nalle333 16 februari 2010

*

Vi låtsas att igår är idag?

Ny graviditetsvecka :)

Igår; 24 (23+0). Weeiii!

Idag;

Skrivet av nalle333 23 februari 2010

*

Graviditet vs graviditet

När jag var gravid med ”Pluttis” mådde jag toppen från dag 1. Gick upp som bara den i vikt (hamnade på ca; +20kg). Inget illamående (förutom 1 dag). Var som besatt av äpplen och apelsinsaft. Sov på vänstra sidan om nätterna, då jag även hade kramper som bara den i vaderna.

Den här graviditeten har mitt mående lekt berg-o-dal-bana. Jag har mått såå fruktansvärt illa (v.7-ca: v.21). Denna graviditeten har inneburit foglossning, seg viktuppgång (ligger på + X kg, vilket för mig är toppen!!). Har inga cravings i överhuvudtaget. Blir dock sugen på olika saker ibland, men inget jag äter dagligen (suget brukar ofta ge sig efter enbart någon/några timmar). Var några dagar som hela kroppen skrek efter kaviar (brukar icke äta det i normala fall). Sover på höger sida och inga kramper ;)

Tänk vad olika graviditeter kan vara! ;)

Skrivet av nalle333 24 februari 2010

*

”Pluttis” vs ”Mini”

Skrivet av nalle333 27 februari 2010

*

Gravid v.25 (24+0)


Hittade lite info som jag ansåg vara lite skrattretande:

*harkel* Är det nu jag skall tillägga att mitt sf-mått var 23 centimeter i vecka 23? Som B sa; Tjena badboll..? *hahaha*


Kliver dessutom in i tredje trimestern idag. :)

Barnet:

Barnets skelett hårdnar.

Händerna är nu helt klara och de har små fingernaglar och fingeravtryck. Barnet använder sina händer för att upptäcka olika kroppsdelar. Det känner bara, ögonen är fortfarande stängda.

Nu är ögonen helt utvecklade med ögonfransar som ska skydda ögonen efter förlossningen. Ögonlocken är fortfarande stängda.(www.libero.se)

Mamma:

Det här är även den vecka då många gravida kvinnor upplever att tröttheten, yrseln och behovet av att springa på toaletten kommer tillbaka.

På kvällarna kan du vakna av att musklerna i dina vader låser sig – aaaah, kramp! Det måste vara ett av de otäckare sätten att vakna. Massera försiktigt för att få krampen att släppa. (www.libero.se)

Låter som en spännande tid *fniss*

Skrivet av nalle333 1 mars 2010

*

[BABYSHOPPING] Har jag missat något?

Planeringen inför BF (beräknad födelse) fortsätter. Det är ju så racksingens mycket att tänka på, att komma ihåg och som skall köpas. Jag har ju en lista i sidokolumnen *däär, till höger..pekar* Men jag provar att lägga upp den här. Är det någon vänlig själ som kan se om det är något jag har missat?

(senast uppdaterad: 2010-06-14)

*

Bebis shopping :)

Har ju shoppat på mig en hel del grejjer men aldrig tidigare visat er vad jag köpt. Har fotat en del utav det och detta inlägg (som även kommer finnas i sidokolumnen sedan) kommer att uppdateras lite då och lite då. Men här har ni en ”tjuv-kik” på lite av shopping fynden till ”Mini” <3

De saker som är fotade är än så länge:

 • · 1 vagnleksak
 • · 3 snuttefilter
 • · 3 par byxor
 • · 7 bodys
 • · 2 pyjamaser
 • · 5 par strumpor
 • · 4 mössor
 • · 1 ”hood”-tröja
 • · 2 paket nappar (4st totalt)
 • · 2 st nappflaskor
 • · 1 flaskborste
 • · 2 dreggellappar

Obs; detta är enbart det som jag köpt nytt till ”Mini”, sen finns massa kläder från ”Pluttis” tid också..

[storlekarna på dessa kläder är 56 & 62.]

Skrivet av nalle333 15 april 2010

*

Numera; TVÅ siffrigt.

Tiden springer iväg. Numer är nedräkningen till förlossningen TVÅSIFFRIG. Weeiii!

Skrivet av nalle333 13 mars 2010

*

Magen växer o frodas :)

I början ser man en klar skillnad, men ser ut som magen stannat upp i växandet nu på slutet? En illusion kanske? Hmm.. Cirka 13 veckor to go. Större skall jag bli ;)

Skrivet av nalle333 17 mars 2010

*

Dagsformen

Dagsformen ser ut såhär;

 

Skrivet av nalle333 23 mars 2010

*

Pluttis vs Mini (3)

Skrivet av nalle333 24 mars 2010

*

Tjåkksmåkk?

Skrivet av nalle333 4 april 2010

*

Pluttis vs Mini (4)

Skrivet av nalle333 5 april 2010

*

11 April, 2010

Morrn! Här vaknade hela lilla familjen utsövda; pigga och glada! Dock ”vaknade” ’Mini’ strax efter oss. Skönt att vakna med lite livstecken inifrån, det klagar vi icke över ;) Börjar dock känna mig lite ”klumpig” med magen därfram TROTS att jag själv anser att magen är LITEN. Liten och pluttig. Men min omgivning vill inte direkt dela min åsikt. Ja,ja. Skit samma egentligen. Bara bebisen mår bra där inne och kommer ut välskapt – så kan magen se ut hur tusan den vill!

Idag står det ännu mer plugg på schemat. Bara att ge järnet nu och visa vad man går för. Det löser sig det här :)

Skrivet av nalle333 11 april 2010

*

Två månader kvar av graviditeten!

Idag är det 2 månader kvar tills beräknad födelse. Har inget hänt den 20 Juni kommer att jag att gå på nålar. Ovissheten om när det sätter igång och hur det kommer gå är ett litet orosmoment som nog alla gravida står inför.

Det komiska i det hela är att jag var beräknad att föda ”Pluttis” den 20:e Oktober, 2007. Men älsklingen stannade kvar i 9 dagar där inne o kikade alltså ut den 29 Oktober. Undra om jag kommer gå över lika länge med detta barn? Eller föder jag på BF? Eller någon dag innan? Haha. Ja, den som lever får se :)

Skrivet av nalle333 20 april 2010

*

Hick…hick…hick

”Mini” har världens hicka. Haha! Samt att h*n leker friidrottare på heltid. Älskade lilla barn <3

Skrivet av nalle333 21 april 2010

*

Packa BB väska?

Dags att packa BB väskan snart ju. Har redan börjat lägga fram en del saker som skall packas ned. Lättast att lägga fram allt och välja väska senare. Eftersom jag redan har fött barn en gång vet jag ungefär vad jag tyckte var bra att ta med och vilka saker jag lätt kan stryka. Men en sammanfattning om vad man kan ta med kommer här:

Viktiga saker – GLÖM EJ

Kamera (+ laddare)

Mvc-journal

ID-kort & patientbricka

Kontanter

Mamma

Sköna bekväma kläder (ju större desto bättre ;) )

Sköna underkläder (glöm string trosorna hemma!)

Tofflor

Sköna strumpor

Hårsnodd

Hygienartiklar (deo,mascara och ögonbrynspenna, schampo/balsam/duschcreme, tandborste&tandkräm, BINDOR!)

Tidsfördriv –(ifall förlossningen blir ”långdragen”)

Läppbalsam

Amningsbehå + ”inlägg”

Mat (Ta med något som du vet att du alltid kan äta, för att hålla energin uppe!)

Dricka (något annat än vatten o juice som man får på förlossningen)

Penna + anteckningsbok

 

Bebis

Kläder – storlek 50/56/62.  (tänk på ombyte om blöjan läcker eller att bebisen kräks..)

Bilbarnstol

Bebisens första gosedjur
Snuttefilt

Skrivet av nalle333 29 april 2010

*

50 days until delivery?

Fatta eller? 50 små fjuttiga dagar kvar till BF. Antingen kommer dessa dagar rusa förbi eller så kommer dessa dagar bli lååååånga. Hmm?

Skrivet av nalle333 1 maj 2010

*

Graviditetsbabbel.

Känns som om jag inte skrivit om själva graviditeten på ett bra tag. Visserligen har jag nämnt den då och då, men inte skrivit ned riktigt ordentligt. Har inte haft tid, ork eller lust att printa ned ”onödigt massa strunt” som många kan tycka. Men here we go! ;)

CRAVINGS:

När det gäller dessa cravings så kan jag berätta att jag inte haft några specifika under denna ”resa”. Med ”Pluttis” var jag besatt av äpplen och apelsinsaft. O shit. Jag tror ”tyvärr” jag hamnat i samma ’dike’ igen. Jag mumsar äpplen (röda,gröna..alla!) och slurpar apelsinsaft som aldrig förr. Undra vad det är i dessa saker som min kropp vill åt? Alltså varför jag är sugen på just detta? Någon som vill analysera? Trollmor?! ;P

SHOPPING:

Ja, det där inlägget (pekar mot sidokolumnen) som innehåller bilder på det jag shoppat till ”Mini” är numera uppdaterat. Orkade inte fota allt som jag köpt, utan jag tar det lite ”pö om pö” för att skapa lite nyfikenhet ;)  Ta er en kik om ni är nyfikna vettja! Känns dock inte som om det kommer att bli så värst mycket mer shoppat innan ”Minis” entré to the big world. Jag vet ju inte vad det är för kön och vill inte att sötisen enbart skall bära neutrala kläder. Något plagg till lär det bli om jag känner mig själv rätt, men måste hålla liiite på shoppandet. Jag vill ju shoppa färg liksom :)

Nej, om jag skulle sluta babbla nu kanske? Nu har ni iaf fått en liten update på graviditeten..

Skrivet av nalle333 4 maj 2010

*

Barnvagn – check :D

Idag beställdes barnvagnen.

Betald och klar, inväntar enbart leverans :) *lovely!*

Skrivet av nalle333 6 maj 2010

*

V.34 (33+0)

  

Skrivet av nalle333 6 maj 2010

*

Gissa!


Gissningar:

 • · Berit 18 Juni. 3970 g. 53 cm.
 • · Trollmor 19 juni. 4530 g. 52 cm.
 • · Oemotstandlii 20 Juni. 4100 g. 51 cm.
 • · Anonym: 22 Juni. 3940 g. 49 cm.
 • · Jag: 23 Juni. 4450 g. 52 cm. 
 • · Moster: 24 Juni. 3950g. 48 cm.
 • · Min mentor: 25 Juni. 3830g. 52 cm.

Skrivet av nalle333 25 maj 2010

*

Gravid v. 40 (39+0)

Bebisen som kryper här ovan på bilden är alldeles snart på ”mållinjen”. *weeiii*

6 dagar kvar.. *väntan är lååååååång..*

”Mini” – vi längtar såååå efter dej! <3

Skrivet av nalle333 14 juni 2010

*

Räkna ut vad din bebis kommer att väga!?

Hittade lite ”nonsens” när jag satt o surfade omkring tidigare idag. Enligt det jag hittade skall man kunna räkna ut vad bebisen kommer att väga vid förlossningen.

Det enda man behöver är SF-mått och omkretsen på magen. (dock skall man vara fullgången när man gör denna uträkning tydligen)

Exempel: SF-mått 36 cm och omkrets 105 cm = 3780 g bebis.

Jag räknade ihop mina mått och det blev flertalet hundra gram över 4 kg. Är det nu jag skall bli ”skrämd”? Eller bara inse att de där är ”nonsens”?

Någon som har använt denna metod o vet om de fungerar att göra så??

[intalar mig själv:] Det är nonsens. Bara nonsens. Det stämmer inte..

Skrivet av nalle333 14 juni 2010

*

15 Juni, 2010

[five days until birth]

Igår var en super dag! Vi var sysselsatta från tidig morgon till sen kväll. Bilbarnstolen fixades igår. Åh, så skönt att nu äntligen ha det gjort! Stolen är super fin och jag längtar tills den kommer till användning ;) Vi hann med en play-date igår – mitt-opp-i-allt. Som vanligt rusar verkligen tiden iväg, men så går det när man har roligt!

Idag blir det ett lugnare tempo. (Iaf halva dagen..?). Nåja. Skall slänga mig på soffan o slappa en stund. Idag skall det hur som haver mumsas jordgubbar med glass. *mumsfilibabba*

Skrivet av nalle333 15 juni 2010

*

19 Juni, 2010

Oj,oj. Tiden bara rusar iväg. Imorgon är dagen D, BF (beräknad födelse).

Under ett par dagar nu har det vart full rulle :) Vi har vart ute, ätit glass i massor, träffat massa bekanta, ”Pluttis” har lekt med massa olika kompisar osv osv. Vi har haft riktiga toppen dagar!

Och jag antar att frågan har dykt upp i mångas huvuden - ”Har du känt nåt än?”. Jag är ledsen att göra er ’besvikna’. Jag har inte känt ett förbannat dugg. Ingenting. Min kropp vill inte föda och ”Mini” vill tydligen stanna kvar ett tag till. Imorgon delar jag ut ”vräkningsorder” – då anser jag att ”Mini” vart inneboende alldeles tillräckligt länge. Efter imorgon är det dags att komma ut till oss här utanför. Visst är det fortfarande underbart att känna små knuffar och buffar i magen, men erfarenheten säger att det är mycket (läs MYCKET) bättre att ha bebisen utanför magen. Tror att jag inte är ensam om att känna såhär, tror att alla mammor vill ha sina små mirakel utanför magen och kunna njuta utav dem.

Insett att jag gör precis som vid förra graviditeten, glömmer bort att fota magen.. Måste se till att bättra mig lite. Haha! Men bjuder på en bild som är 1v och 1 dag gammal. Jag är en liten boll. Badboll. *tss*

Skrivet av nalle333 19 juni 2010

*

Fullgången graviditet – 40 (39+6)

Dagen som jag gått o längtat efter i mååånga dagar är äntligen här. BF-dagen. Dock måste jag ännu en gång göra er alla besvikna. Inte en endaste känning. Bara känslan av otymplighet och en enorm längtan efter ”Mini”.

”Beräknat förlossningsdatum idag

0 dagar kvar till beräknad födelse”

Skrivet av nalle333 20 juni 2010

*

Förlossningsstart?

Idag är jag som sagt beräknad att föda lill* ”Mini”. Dagen till ära skall jag göra ett försök att kicka igång förlossningen.

Jag har gett mig racksingen på att jag ska storstäda. Det är ju ett av de där klassiska knepen för att få igång en förlossning. Om jag lyckas eller ej, det återstår att se. Men ni kan ju önska mig lycka till!?

Skrivet av nalle333 20 juni 2010

*

Städning fungerar INTE.

Efter ett par timmars städning fick jag ont. Men inte ”föda bebis ont” utan snarare ont tack vare den här förbannade jävla satans foglossningen. Fel smärta med andra ord. Blev en nap för min del, skönt att sova bort drygt en timme. Nu sitter man här, utan smärta, tjock som en ballong och bara önskar att det sätter igång snart. (när det väl har satt igång kommer jag ångra mig och vill längre inte ha ont :P)

Någon som har något annat ”starta förlossningsknep” att delge? :P

Skrivet av nalle333 20 juni 2010

*

”Fint folk kommer alltid sent” – v.41 (40+1)

Ja, det brukar ju heta så, att ”fint folk kommer alltid sent”. ”Pluttis” älsklingen är att betrakta som ”fint folk”. H?n njöt i några extra dagar i min tjocka mage. Syskonet verkar vilja göra detsamma. Haha. Ungarna är som SJ, de är aldrig i tid :P Skämt o sido. Många (över förväntat många) har hört av sig det senaste o undrat om jag har känt något. Återigen gör jag er besvikna. JAG HAR INTE KÄNT AV ETT ENDASTE FÖRBASKADE DUGG. Önskar inget hellre än att de sätter igång snart. Inte roligt att ”match tiden gått ut och jag nu spelar sudden death”. Men den som väntar på nå gott….väntar alltid för länge.

Skrivet av nalle333 22 juni 2010

*

Ice cream is ”mumma”!

Har suttit ute och avnjutit en glass ute i solen. Mumma med glass :)

O nej,jag har inte känt nåt ”föda bebis ont” alls. Jag vill ha ont, NU! *fniss fniss*

Varmt och tungt. Trollmor, märks det att jag är less på att va gravid?! :P

Skrivet av nalle333 22 juni 2010

*

”Mini” är här!

Skrivet av nalle333 25 juni 2010

*

När ”Mini” kom till världen.

Känsliga undanbedes att läsa detta inlägg!

Vaknade som vanligt tisdagen den 22 Juni. Trodde att det var en dag ytterligare som skulle passera utan att jag skulle få träffa ”Mini”. Var bl.a. ute en sväng på förmiddagen o handlade, lekte med ”Pluttis”. Jag kände inget speciellt, förutom lite mensvärk (vilket jag trodde var förvärkar). Nåväl. ”Pluttis” la sig för att sova middag. Jag lullade runt här hemma, med fortsatt mensvärk. Återigen ansåg jag att de enbart var mensvärk. När klockan var omking 2 ringde jag till förlossningen o undrade om jag skulle kunna få komma in på koll. De sa åt mig att självklart fick jag göra det, men att jag till 99% skulle bli hemskickad igen. Då ”kvinnan som födde mig”, födde mig på några få röda sekunder, har oron funnits att jag också skulle föda som en blixt från klar himmel. Därav ville jag komma in. Jag hade på känn att jag inte öppnat mig någonting alls, att jag enbart befann mig i ”startgroparna” till en förlossning, men inombords var det något som verkligen tvingade mig att åka in. När klockan var omkring 16 ringde jag efter en taxi. De tog ett tag innan den kom. Jag hade ordnat barnvakt åt ”Pluttis” och blev avvinkad vid taxin. Jag hade inte bråttom in i taxin, utan gick tillbaka för att ge ”Pluttis” en extra puss. Jag hade ju inte speciellt ont, jag hade tid. Skuttade in i taxin och vi åkte iväg mot sjukhuset. Taxi-chaffisen var en ganska ung kille och han körde på som bara den. Haha! Tydligen var det hans första tur till förlossningen med en gravid kvinna. Man såg på honom att han var rejält nervös. Jag var cool lugn. Kom fram till förlossningsentrén och gick in. När jag kom in gick jag till antenatalavdelningen. Jag trodde ju att jag skulle dit, men tydligen inte. De hänvisade mig till förlossningsavdelningen. Jahopp, bara att knalla tillbaka. Jag fick vänta en stund innan jag jag fick komma in på ett undersökningsrum. Där kopplades jag till CTG för att fastställa om jag hade värkar eller ej. I min värld hade jag enbart mensvärk. Det konstaterades att jag hade värkar. Otroligt oregelbundna. Fick ligga där i ca: 20 min och sen kom sköterskan in igen. Jag fick mig en slurk med isvatten då ”krabaten var lite väl lugn” inne i magen. Jag drack, andades igenom den första smärtan som jag ansåg vara en värk. Plötsligt känner jag hur det buktar mellan mina ben, något var på väg ut. Jag slängde mig på klockan. In kom personal rusandes. Jag sa som det var, och personalen drog av mig mina byxor. Hinnblåsan var det som buktade ut. Strax därefter gick vattnet. Sköterskan kände hur öppen jag var: BINGO! 10 centimetrar. Jag var klar att föda. De la en handduk över min nakna underkropp och jag skulle nu bli förflyttad in i ett ”riktigt” förlossningsrum. Ute i korridoren kände jag hur jag plötsligt blev extremt bajsnödig. Jag gnyr fram; ”Jag måste bajsa, jag är bajsnödig”. Jag såg i sköterskans ögon att nu började hon bli smått orolig. Jag kom in på rummet, blev överflyttad till den ”riktiga” förlossningssängen. De sa åt mig; ”Halva huvudet är ute.” Jag blev skit chockad. Jag hade ju” bara” haft mensvärk, och nu är jaghelt  öppen och huvudet är halvt ute? Jag tog i för kung och fosterland, jag hade ingen värk men det spände så mellan benen att jag ville krysta bort smärtan. Jag skrek ”Jag vill ha lustgas!”. En annan sköterska sa åt mig: ”Lilla du, det hinner vi inte.” Jag gnydde igen: ”Jag vill ha lustgas…” Jag krystade till utan värk och poff. Huvudet var ute.Strax därefter fick jag en värk och krystade ut resten av ”Minis” kropp. ”Mini” hade navelsträngen ett varv runt halsen, men allt gick bra. H*n kom upp på mitt bröst och jag var numera tvåbarnsmamma. Jag var smått chockad. Allt gick så galet fort.

Jag födde barn, utan någon som helst bedövning. Jag sprack ingenting men fick däremot ett ”skrapsår” (ett sånt där sår man kan få när man biter sig i kinden). Men inget mer än så. Jag är som ”kvinnan som födde mig”, en champagne flaska. Det låter POFF när korken flyger iväg.. Sköterskorna hann inte ta på sig förkläden, knappt att de hann att få på sig handskar. Jag hann absolut inte byta om utan fick föda i mina egna ”privata” kläder.

Jag kände mig pigg efter förlossningen och ville upp och hoppa med en gång. Men det fick jag inte. Jag blev beordrad av att ligga kvar i min säng och ta det lugnt. (Ta det lugnt? Jag?!) Jag låg snällt kvar meddans sköterskorna städade upp efter en kladdig förlossning. Efter en stund kom den berömda grattis-brickan in och jag åt litegrann. Hade svårt att släppa ”Mini” med blicken. Mitt mirakel!

Skrivet av nalle333 2 juli 2010

This entry was posted in Förflutet (metro). Bookmark the permalink.

Comments are closed.