OLD: Lattemorsa?

Detta inlägg är till för att provocera samt att ge er mina egna åsikter. Enjoy!

I dagens samhälle skall du vara snygg som gravid. Du skall alltså inte lägga på dig allt för många kilon (för de där ”mammakilona” kan ju vara svåra att gå ned). Visst; jag håller med. Inte skall man gå upp alldeles för mycket (det blir ohälsosamt) men att det finns en del mammor som springer upp o ned på den där förbaskade vågen under hela sina graviditeter – gör mig galen. När jag var gravid (med bägge ungarna) sket jag i vad vågen sa (så länge jag gick UPP i vikt istället för ned). Under mina graviditeter åt jag precis vad jag ville, hur mycket jag ville och när jag ville (om så klockan var tre på natten o jag var sugen på nåt – då åt jag det.) Påpekar att jag INTE åt något som kunde skada fostren/barnen i magen.  Under graviditeten med ”Pluttis” slutade vågen på ca: +20kg. Och de kilona försvann efter ett tag. Med ”Mini” gick jag upp en del med, men inte +20kg. Nu efter att man fött skall man helst studsa ned i jeansen man hade före graviditeten och har man en mage som ens hänger en halv centimeter utanför byxlinningen är det total katastrof.. Herregud säger jag. Jag har inte alls kommit i form efter andra graviditeten och planerar helt ärligt inte att göra det heller. Jag skall ta tag i kroppen när jag är färdigammad.

Jag går nu runt med en sladdermage som hänger utanför jeansen och jag bryr mig inte. Det rör mig inte i ryggen. Jag har fött två välskapta barn och visst är den där ”feta fläskmagen” ett tecken på att det faktiskt är jag som burit dessa två ungar? Jag tycker att det är lite charmigt med de där morsorna som inte kommit i form, de som ”tar det för vad det är”!

Är det nu man skall slänga in citatet ”man duger som man är”? I helvete heller. Man duger inte alls! Du ska så fort som möjligt komma i form och du skall sitta där på ditt lilla fik o dricka latte. Du som nybliven morsa har bl.a. kravet på dig att vara fräsch. Yes, sure. Visst är det skit lätt att vara fräsch som småbarnsmorsa – du sover knappast på nätterna (ungen skall ammas ett par gånger per natt) vilket resulterar i att påsarna under ögonen är större än ica påsar. Men hey, det finns ju concealer? Samt att kläderna du och ditt barn bär skall vara de senaste hetaste. Vem fasiken är ”het” när man har en stor bebisspya på axeln? Och hur ”hett” är det med dyra kläder som blivit för små och nedstoppade i en banankartong? Please tell me..

(Skrivet av nalle333 26 augusti 2010)
This entry was posted in Förflutet (metro). Bookmark the permalink.

Comments are closed.